Copa del Rey-finale på CANAL+ i kveld
Gå tilbake

Copa del Rey-finale på CANAL+ i kveld

25. mai 2012

CANAL+, med hovedkontor i toppen av Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, viser kampen mellom Barcelona og Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen i kveld, fredag 25. mai 2012.

Ifølge en pressemelding har CANAL+ Fotball studiosending fra kl. 21.30. Programleder Anne Sturød (bildet) og La Liga-ekspert Petter Veland, får besøk av tidligere Sevilla-keeper Frode Olsen i studio. Kampen kommenteres av Magnar Kvalvik og ekspert Knut Tørum.

Barcelonas første hinder på vei mot Copa del Rey-finalen var ifølge meldingen det lokale laget L’Hospitalet, og de ble ikke stort til hinder. 1-0 borte og 9-0 hjemme viste forskjellene på laget. Heller ikke Osasuna ga stor motstand for Barcelona i neste runde, og Pep Guardiolas menn avanserte etter 4-0 hjemme og 2-1 borte. I kvartfinalen ble motstanderen langt tøffere i Real Madrid, men etter to nye El Clásico gikk Barcelona videre etter 2-1 borte og 2-2 hjemme. I semifinalen ventet Valencia, og etter 1-1 borte sikret Barcelona sin 36. cupfinaleplass med 2-0 på hjemmebane.

Athletic Bilbao begynte sin ferd med Copa del Rey-finalen med et dobbeltoppgjør mot den gamle storheten Oviedo. Med 1-0 borte og 1-0 hjemme gjorde de hva de behøvde for å ta seg til neste runde, hvor et nytt lag fra lavere divisjoner ventet. Albacete hadde eliminert Atlético Madrid runden i forveien, og holdt Athletic Bilbao til 0-0 hjemme – men på San Mamés ble det enkelt med 4-0 for baskerne. I kvartfinalen ble Mallorca beseiret med 2-0 hjemme og 1-0 borte, og dermed var Athletic Bilbao klare for semifinalen mot den store cupaskeladden Mirandés. Baskerne vant 2-1 borte og hele 6-2 hjemme, og kvalifiserte seg dermed til sin cupfinale nummer 36.

Dette er i følge meldingen altså de to lagene med sterkest tradisjoner, flest finaler og flest pokaler i Copa del Reys historie, og en reprise fra finalen i 2009. Da vant Barcelona til slutt 4-1, og de leder foreløpig 25-23 i antall cuptitler i spansk fotball. De to møtene mellom Barcelona og Athletic Bilbao i La Liga denne sesongen har vært severdige møter mellom to lag med ganske lik fotballfilosofi. Kampen som endte 2-2 på San Mamés er trolig den beste kampen rent kvalitetsmessig denne sesongen, mens Pep Guardiola uttalte at Athletic Bilbao var det laget som hadde spilt best fotball på Camp Nou denne sesongen – til tross for tap 0-2. Barcelona endte som nummer 2 i La Liga, mens Athletic Bilbao måtte ta til takke med en 10. plass etter en svak sesongavslutning.

Copa del Rey-finale: Barcelona-Athletic Bilbao, fredag 25. mai fra kl. 21.30.

Kilde og bilde: www.canalplus.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email