CodeIT med i EUs ‘Champions League’ for oppstarts-bedrifter
Gå tilbake

CodeIT med i EUs ‘Champions League’ for oppstarts-bedrifter

21. mars 2017

I konkurranse med selskaper fra hele Europa henter fire norske bedrifter denne måneden til sammen mer enn 65 millioner kroner til å kommersialisere sine innovasjonsprosjekter. En av dem holder til på Bryn-Helsfyr.

EU ønsker å stimulere til innovasjon som kan bidra til å løse de utfordringene verden står overfor. Gjennom Horisont 2020 gir EU drahjelp til løsninger på felles samfunnsutfordringer, noe som gir store og globale markedsmuligheter for næringslivet. EU har kommet med sin bestilling, og norsk næringsliv er med å svare på utfordringene gjennom nyskapende prosjekter som har globalt markedspotensial fra første dag.

Dette er bedriftenes øverste liga, og konkurransen om å nå opp er hard. Norske bedrifter viser seg å ha mye å fare med, og har i perioden 2014 til 2016 blitt tildelt 160 millioner kroner fra SMB-virkemiddelet under Horisont 2020. Nå har resultatene fra første runde i 2017 kommet, og fire norske bedrifter har kommet gjennom nåløyet. Til sammen henter de fire mer enn 65 millioner kroner. Det er ny rekord!

En av de norske bedriftene er CodeIT AS som holder til i Østensjøveien 15b på Bryn-Helsfyr, og som mottok 1,2 millioner euro fra Horisont 2020 i siste runde.

– Vi er stolt over å motta denne anerkjennelsen fra Europakommisjonen etter å ha søkt i flere omganger. Med god rådgivning fra blant andre Innovasjon Norge og ordningen Seal of Excellence har vi endelig fått bekreftelse på at vi er med i EUs Champions League for start-ups, sier Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT (bildet).

CodeIT leverer løsninger og tjenester innen industriell identifisering, merking og sporing. Selskapet ble stiftet i 2011 og ble i 2015 kåret til Gaselle bedrift. Kjerneproduktet er en moderne programvare for oppsett og konfigurering av industriell AutoID og sporbarhetssystemer.

Artikkelen kan i sin helhet leses her.

Bilde: CodeIT

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email