Claus Hougesen ny konsernsjef i Ementor ASA
Gå tilbake

Claus Hougesen ny konsernsjef i Ementor ASA

9. august 2007

Den 1. september 2007 overtar visekonsernsjef Claus Hougesen stillingen som ny konsernsjef for Ementorkonsernet. Avtroppende konsernsjef Jo Lunder tiltrer som President i Ferd Industrial Holdings AS.

Claus Hougesen, som i dag er visekonsernsjef i Ementor ASA og administrerende direktør i TOPNORDIC A/S i Danmark, overtar den 1. september stillingen som konsernsjef fra Jo Lunder i Ementor ASA, Nordens største IT-infrastruktur leverandør.

Den 43 år gamle dansken Claus Hougesen har sammen med Jo Lunder vært drivkraften bak snuperasjonen som er gjennomført i Ementorkonsernet – og har sikret en sterk utvikling for Ementorkonsernet etter de to store fusjonene med svenske Atea og danske TOPNORDIC i 2006. Jo Lunder har selv valgt å søke nye utfordringer.

"Jo Lunder har etter tre år i Ementor fått et tilbud, som han har ønsket å takke ja til. Integrasjonen av de tre virksomhetene – Ementor, TOPNORDIC og Atea – er blitt gjennomført på en dyktig måte og en ny fase i virksomhetens liv ligger nå foran oss," sier styreformann Ib Kunøe, Ementor ASA.

Jo Lunder, som kom til Ementor ASA i 2005, tiltrer en stilling som President i Ferd Industrial Holdings AS. Jo Lunder har sittet i styret for Ferd Holding AS siden 2004.

Claus Hougesen er mannen bak det nye Ementorkonseptet

Forretningsmodellen som hele Ementorkonsernet opererer med i dag, er i stor grad initiert av TOPNORDIC, som med eSHOP, nærhet til kunder og sterk kostnadskontroll har vist veien for den øvrige delen av konsernet. Nå vil Claus Hougesen videreføre denne forretningsmodellen på nordisk plan.

"Jeg var umiddelbart sikker på hvem som skulle være Jo Lunders etterfølger. Visekonsernsjef Claus Hougesen og jeg har samarbeidet tett i snart 10 år, og få har som Claus Hougesen alltid levert det han har forespeilet. Claus er 100 % engasjert, han når alltid sine mål – og han er en utmerket leder," sier styreformann Ib Kunøe, Ementor ASA.

Konsernsjef Claus Hougesen ser frem til de nye utfordringene:

"Jeg var ikke i tvil da ledelsen tilbød meg den nye stillingen. Utfordringen er en naturlig forlengelse av mitt arbeid så langt, og det gir mulighet for å fortsette mitt engasjement og skape gode resultater for den virksomheten som jeg brenner for. Samtidig er det en spennende utfordring personlig sett, og helt i tråd med mine egne utviklingsønsker," sier påtroppende konsernsjef Claus Hougesen, Ementor ASA.

Målet for Ementorkonsernet er å skape en omsetning på NOK 20 milliarder og en EBITDA på NOK 1 milliard i 2010. Ementorkonsernet, som består av Ementor, TOPNORDIC og Atea, vil med organisk vekst kunne vokse fra de nåværende NOK 13 milliarder til NOK 16 milliarder i inntekter i 2010. De siste NOK 4 milliarder skal komme fra oppkjøp innenfor konsernets strategifokus.

Konsernledelsen styrkes ytterligere med en business development direktør, Jesper Mathiasen, som kommer fra Ementors Corporate Finance samarbeidspartner Atrium Partners i København.

I Danmark er Peter Trans utnevnt til ny administrerende direktør for TOPNORDIC A/S. Peter Trans har vært i TOPNORDIC siden 1990 og teknisk direktør siden 1995.

For mer informasjon

Ementor ASA
Konsernsjef Claus Hougesen
Telefon +45 25 43 51 62, e-mail chougesen@topnordic.com

Styreformann Ib Kunøe
Telefon +47 22 09 50 00

Kort om Ementor
Ementor-gruppen er den ledende leverandøren av IT-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden. Konsernet har ca. 3 300 ansatte og er strategisk plassert i de 50 viktigste byene i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Latvia og har en årlig omsetning på ca. 13 milliarder kroner. Ementor-gruppen bruker varemerkene Atea, Topnordic og Ementor i sin virksomhet og er notert på Oslo børs.

www.ementor.com

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email