CANAL+ og Dagbladet i fotballsamarbeid
Gå tilbake

CANAL+ og Dagbladet i fotballsamarbeid

2. mars 2012

Dagbladet skal distribuere tippeliga og annen sport for CANAL+, som har norgeskontor i toppen av Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo.

CANAL+ har inngått en avtale med Dagbladet om distribusjon av norsk toppfotball og CSports øvrige sportstilbud. Samarbeidsavtalen sikrer ifølge en pressemelding en bredere distribusjon av CSports tilbud, samtidig som Dagbladet kan tilby sitt publikum attraktivt sport via web-tv, mobil og mediebrett.

CANAL+ og CSports norske fotballrettigheter gjelder for Tippeligaen, Adeccoligaen, NM, landskamper og Toppserien.

Dagbladet vil med denne avtalen kunne tilby live-overføringer av det beste innen norsk og internasjonal fotball og CSports øvrige sportstilbud via sin nye web-tv-satsing dbtv.no, mobil og mediebrett. Avtalen gjelder for fem år, i perioden 2012-2016. Avtalen vil også gi Dagbladet anledning til å distribuere annet innhold fra CANAL+, slik som film og serier.

– Vi er meget fornøyde med å ha landet en samarbeidsavtale med Dagbladet og deres nye satsing dbtv.no. Dagbladet blir en viktig partner for oss i målet med å nå ut til flest mulig med vårt brede tilbud som både inkluderer norsk toppfotball så vel som internasjonal fotball i verdensklasse, sier Steinar Brændeland, landssjef for CANAL, i meldingen.

– Samarbeidet med CANAL+ er strategisk viktig for oss. Vår sterke digitale posisjon gjør at vi har stor distribusjonskraft og søker samarbeid med sterke innholdsleverandører. CANAL+ er en slik, sier John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet. – Vi er i en fase hvor vi for alvor satser på å bygge opp vår web-tv-satsing – dbtv.no. Med denne avtalen kan vi tilby vårt publikum live-sendinger fra det beste innen sport, og etter hvert også film og annen underholdning levert av CANAL+, fortsetter Markussen.

Dagbladet vil gjennom sin avtale med CANAL+ og CSports kunne tilby sine lesere og brukere et bredt sportstilbud; – det beste innen norsk og internasjonal fotball (Norsk: Tippeligaen, Adeccoligaen, Toppserien, La Manga-turneringen, NM og landskamper). Internasjonal fotball: La Liga, Serie A, Eredivisie, Major League Soccer, argentinsk Primera Division og Allsvenskan, samt Carling Cup og Copa del Rey. I tillegg tilbys det beste innen tennis som Wimbledon, ATP Masters 1000 og ATP 500, verdens beste basket – NBA, svensk ishockey fra Elitserien og UFC kampsport.

Avtalen mellom CANAL+ og Dagbladet gjelder i fem år, fra 2012 til 2016.

 

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email