Byggestart for nytt landemerke på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Byggestart for nytt landemerke på Bryn-Helsfyr

25. juni 2007

I følge en børsmelding fra AF Gruppen ASA har forretningsenheten AF Bygg Oslo mottatt en bestilling fra Sektor Helsfyr Atrium AS på oppføring av et nytt kontorbygg på Bryn-Helsfyr i Oslo.

Helsfyr Atrium skal bygges sentralt på Bryn-Helsfyr – i hjertet av et av Oslos mest veletablerte næringsområder. Ved ferdigstillelse vil bygningen fremstå som en portal til Oslo by og markere seg som et landemerke med en unik profil, synlighet og beliggenhet.

I følge børsmeldingen har utbyggingen en verdi på kr. 650 mill eks. mva, med byggestart i juli 2007 og overlevering i april 2010. Sektor Helsfyr Atrium er et selskap eid av Sektor Eiendom og AF Gruppen med 50 prosent hver. Dagens eiere har til hensikt å utvikle prosjektet for videresalg til eiendomsinvestorer.

Oppdraget utføres i totalentreprise, og er på 38.000 m2 BTA, oppført i to blokker på henholdsvis åtte og 14 etasjer, forbundet med glassgård og tre underliggende parkeringsetasjer, heter det i meldingen.

– Dette er strålende nyheter for Bryn-Helsfyr som næringsområde, sier Per Kristian Lundquist, koordinator i Bryn-Helsfyr-prosjektet, i en kommentar til områdeportalen www.bryn-helsfyr.no. – Byggingen av Helsfyr Atrium føyer seg inn i en lang rekke utviklingsprosjekter på Bryn-Helsfyr, der ulike aktører har gjort store og vellykkede investeringer som har bidratt til å sette området på kartet og til å bli et av Oslos mest attraktive næringsområder.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email