Bygger og samlokaliserer på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Bygger og samlokaliserer på Bryn-Helsfyr

5. mars 2019

IK Gruppen og Eiendomsselskapet Argentum utvikler et kontorbygg på totalt ca 19000 kvm sentralt på Bryn. IK Gruppen vil samlokalisere egen virksomhet i nybygget, og leietakere fristes med et allsidig tilbud av moderne kontorer, fellesfunksjoner og arealer egnet for lager og showroom.

Prosjektet går ut på å bygge sammen og integrere Argentums eksisterende eiendom, Brynsveien 16-18, med et helt nytt bygg på ca 12500 kvm på IK Gruppens ubebygde nabotomt, Tvetenveien 8. Grunnarbeidene har startet og det integrerte nybygget planlegges ferdigstilt mot slutten av 2020.

Prosjektet er designet av SJ Arkitekter. Den sammenbygde eiendommen får det eksisterende byggets adresse, Brynsveien 16-18, og blir inkludert nybygget på totalt 19000 kvm. Arealene fordeler seg på fem etasjer over bakkeplan og tre kjelleretasjer med totalt 100 bilparkeringsplasser og sykkelparkering.

Eiendommen blir energieffektiv med nyeste teknologi innen belysning, oppvarming/kjøling og ventilasjon. Fasadene får et moderne preg med store vindusflater, og i sammenføyningen mellom byggene blir det et stort, lyst atrium i glass. Det legges gjennomgående stor vekt på fleksibilitet og mulighet for leietakertilpasninger innendørs.

– Dette blir en moderne, attraktiv eiendom med et allsidig og fleksibelt tilbud av kontorer, lager, showroom og fellesfunksjoner – nær sentrum og med byens beste tilgjengelighet via vei og kollektivt, sier Kent Brunvoll i IK Gruppen.

Vil bidra til områdeutviklingen
Eiendommen ligger lett tilgjengelig fra både Tvetenveien og Østensjøveien, med få minutters gange til både Brynseng og Helsfyr kollektivknutepunkt. Den får et stort, grønt uteområde og kantine åpen for både leietakere og publikum.

– Bryn-Helsfyr-området er i rask utvikling til et mer levende og publikumsvennlig område, og samarbeid og helhetlig tenking er viktig. Vi ønsker å bidra til områdeutviklingen, og har sammen med Argentum lagt vekt på dette i utformingen av eiendommen, sier Kjell Kristoffersen i IK Gruppen.

Både Eiendomsselskapet Argentum AS og IK Gruppen gjennom datterselskapet Øni Eiendom v/Maya Eiendom er lojale deltakere i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der over 20 eiendomsaktører samarbeider og driver omdømmebygging av området som attraktivt nærings- og boligområde.

Samlokaliserer på Bryn
Brynsveien 18 ble bygget i 1959 for å huse en familiebedrift som drev sølvproduksjon her helt til 2005. Eiendommen har forblitt i samme familie, som siden har drevet utleievirksomhet her. Hans Petter Kvalø i Eiendomsselskapet Argentum overtok bygget på 1980-tallet og bygget den på med en ny stor del så adressen ble Brynsveien 16-18.

IK Gruppen, som investerer i, utvikler og drifter eiendom i Oslo og Akershus, har de siste årene kjøpt stadig flere eiendommer på Bryn. Nå består Bryn-porteføljen av syv eiendommer på totalt ca 32 mål med 22.000 kvm næringsareal. Arealene i det påbegynte nybygget kommer i tillegg. Tomten i Tvetenveien 8 ble kjøpt samtidig med Tvetenveien 6 i 2016.

Gruppens selskaper og vel 40 ansatte har vært spredt på tre ulike lokasjoner i andre deler av Oslo.

– Etter en grundig helhetsvurdering valgte vi å samlokalisere i egen eiendom på Bryn, et område som blir stadig mer attraktivt. I tillegg til nye skreddersydde lokaler i et flott bygg får vi her en unik tilgjengelighet, noe som er veldig viktig med mange ansatte som er mye på farten, sier Bjørn Erik Indahl i IK Gruppen.

Bilder:
Prosjektillustrasjoner: Nye Brynsveien 16-18 blir tilgjengelig fra både Tvetenveien og Østensjøveien, og med få minutters gange til både Brynseng og Helsfyr kollektivknutepunkt. (Foto: SJ Arkitekter).

Bilder fra byggetomt: Byggestart: Argentums eiendom i Brynsveien vil bygges sammen med IK Gruppens nybygg på nabotomten. F.v.; Kent Brunvoll og Kjell Kristoffersen i IK Gruppen, Hans Petter Kvalø i Eiendomsselskapet Argentum AS og Bjørn-Erik Indahl i IK Gruppen.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Brynsveien 16-18 b Foto SJ Arkitekter Brynsveien 16-18 b Foto SJ Arkitekter Brynsveien 16-18 Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Brynsveien 16-18 Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Bryn Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Bryn Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet