Bygger nytt HR-nettverk på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Bygger nytt HR-nettverk på Bryn-Helsfyr

21. november 2012

Konsulentselskapet Impact i Brynsengveien 2 inviterer til nytt nettverk for HR-ansvarlige i Bryn-Helsfyr-området.

Gjennom Jobbprat, som ble en del av Impact i sommer, har selskapet flere års erfaring med HR-nettverk.

– Disse erfaringene vil være viktige i oppbyggingen av et nytt nettverk. Hensikten er å lage en uformell arena for erfaringsdeling og kompetansebygging for HR-ledere, forteller Tim Rosenkilde, partner og medeier med outplacement og karriere som spesialfelt.

Det eksisterende nettverket har tyngdepunkt på vestsiden av byen, og samler HR-ledere fra en rekke ulike bransjer.

– Her tar vi opp aktuelle faglige og praktiske temaer, både fra medlemmene og fra eksterne foredragsholdere, sier Rosenkilde. Mange HR-ledere har deltatt gjennom flere år, og forteller at de prioriterer dette fordi det bygger viktige relasjoner og er en verdifull arena for erfaringsutveksling.

Nytt nettverk i øst
Impact starter nå en nettverksgruppe med tyngdepunkt blant annet på Bryn-Helsfyr øst for Oslo sentrum. Er du HR-leder og ønsker å utvide nettverket og ha en arena for diskusjon og påfyll, ønsker selskapet deg hjertelig velkommen.

Eksempler på temaer er transisjoner, rekruttering, medarbeidersamtaler, kartleggingsverktøy, nedbemanning, fusjoner, belønningssystemer, arbeidsmiljøloven, personlighetstester, konflikthåndtering, AFP, coaching, endringsledelse, identifisere vinnerne, undersøkelser, bemanningsplaner og lederutvikling.

Stort nettverk
Impact har ifølge Rosenkilde et stort nettverk å trekke på for å holde foredrag for gruppen. Foredragene varer i snitt en til halvannen time og fungerer som introduksjon til diskusjon for gruppen rundt dagens tema.

– Vårt mål er at nettverksgruppene skal ha et oppmøte på mellom 8-14 deltakere til hver samling noe som gir gruppen dynamikk og ordveksling. Dette har vi lykkes med siden 2008, sier Rosenkilde.

Selskapets rolle er å bistå gruppene slik at nettverket fungerer og utvikler seg. Rådgiverne sender ut invitasjoner til deltakerne, foreslår agenda, inviterer foredragsholdere og sender ut informasjon til deltakerne.

– Dette er viktig, fordi vår erfaring er at nettverksgrupper ofte svinner hen dersom ingen holder tak i logistikken rundt nettverksgruppen, sier Rosenkilde.

Gode skussmål
Blant eksisterende deltakere nevnes Kraft, Greencarrier, AGR, Peab, Computas, Weifa, Osram, RSM Hasner, Mundipharma, Budstikka, SEB, Statsbygg, Capgemini, Vector, Nestlè, Santander, PGS, Software Innovation, Amgen, Roche, Astrazeneca, Novartis, Schering Plough, Eli Lilly, Abbott, Janssen Cilag, Baxter, Eli Lilly og Bayert.

Ina Norman-Pedersen, HR Business Partner i SEB Kort beskriver sine erfaringer med nettverket slik: – HR-nettverket er en arena for kompetansedeling, diskusjoner og faglig påfyll i en travel hverdag. Det er verdifullt å ha «HR-kolleger» utenfor egen bedrift som man kan kontakte for råd og sparring. Nyttig også å se andre prosesser og vinklinger andre steder enn i egen organisasjon. Nettverket har en drivende leder som er viktig for kontinuiteten og samholdet. Har hatt, og har, stor nytte av dette forumet.

Også Christine Langbråten, personaldirektør i Computas er godt fornøyd: – Jeg har vært med i HR nettverket en god stund og synes det fungerer bedre og bedre etterhvert som vi blir bedre kjent. Det er ofte flere som har eller har hatt samme utfordring som meg og nettverket er en meget god arena for erfaringsutveksling. Vi i HR har sjelden dager uten mange oppgaver, men et par timer sammen med nettverket gir ekstra energi og faglig påfyll i en travel hverdag.

For mer informasjon, priser og påmelding kan du kontakte Tim Rosenkilde på tim@impact.no og besøke www.impact.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
img_3213_medium img_3213_medium img_3125_medium img_3125_medium