Bygger miljøbygg for Entra Eiendom Bryn-Helsfyr | Bygger miljøbygg for Entra Eiendom
Gå tilbake

Bygger miljøbygg for Entra Eiendom

28. februar 2013

NCC Construction har fått oppdraget med å bygge nytt europeisk hovedkontor for kanadiske Alimentation Couche-Trade, hvor Statoil Fuel & Retail er heleid datterselskap.

Dette skriver NCC, som holder til i Helsfyr Panorama, i en pressemelding. Det nye hovedkontoret skal ligge i Schweigaardsgate 16 i Oslo. Kontrakten er på MNOK 320 og Statoil Fuel & Retail solgte prosjektet til Entra Eiendom i februar i år.

– Vi er stolte og svært glade for den tilliten Statoil Fuel & Retails prosjektorganisasjon har vist oss gjennom planleggingsprosessen, og vi ser frem til å jobbe med en dyktig organisasjon som Entra Eiendom i videreutviklingen av eiendommen, sier avdelingsleder Nils Christensen i NCC Construction.

Kontorbygget vil bli på åtte etasjer, samt to kjelleretasjer. Ved utformingen av bygget er det lagt vekt på å forbedre Teaterplassens kvaliteter, blant annet ved å opprette en passasje gjennom bygget som knytter Teaterplassen sammen med Stasjonsalmenningen.

Samlet areal er ca 15 300 kvm BTA inklusive ca 4 200 kvm BTA parkering. Planlagt innflytting er andre kvartal av 2015. Ambisjonen er å oppnå miljøklassifiseringen Breeam ”Excellent”, og det er i tillegg krav om energimerking i klasse B.

– Det passer NCCs kompetanse meget godt. Høye miljøkrav etterspørres i større grad av både private og det offentlige. Særlig ser vi en utvikling der byggets brukere setter høye miljøkrav, fordi det gir en god posisjoneringsmulighet mot flere målgrupper, sier Christensen.

VDC (Virtual Design and Construction) vil være meget sentralt i detaljprosjekteringen, hvor arbeidsmetoden i denne fasen kalles NCC prosjektstudio. Bruk av VDC gir både byggherre, prosjekteringsgruppen, brukerne og entreprenøren en svært god felles forståelse av løsningene som utarbeides.

Pressemelding kan i sin helhet leses her.

(Bilder: LOF Arkitekter)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
ncc_entra-bygg_01.jpg ncc_entra-bygg_01.jpg ncc_entra-bygg_02.jpg ncc_entra-bygg_02.jpg