Bryn-Helsfyr-duo valgte Ericsson for bygging av Norges tredje mobilnett | Bryn-Helsfyr-duo valgte Ericsson for bygging av Norges tredje mobilnett
Gå tilbake

Bryn-Helsfyr-duo valgte Ericsson for bygging av Norges tredje mobilnett

21. desember 2009

Mobile Norway, som har adresse i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har valgt Ericsson som sin hovedleverandør for det tredje mobilnettet i Norge. I følge en pressemelding fra Tele2 er dermed kampen om en av de største kontraktene i norsk teleindustri avgjort. Målet er at Mobile Norway skal bli verdens mest effektive og moderne mobilnett.

– Det har vært en svært aktiv prosess, med stort engasjement fra potensielle leverandører. Konsekvensen av dette har vært en utfordrende og tøff utvelgelsesprosess, sier konsernsjef Arild Hustad i Network Norway, som blant annet har kontorer i Grenseveien 92 i samme område.

Omfattende utbygging
Mobile Norway vil i følge meldingen bruke de kommende årene på å bygge ut et nasjonalt mobilnett som vil dekke 75 prosent av befolkningen og som vil bidra til en bedre infrastrukturkonkurranse i Norge til fordel for alle mobilbrukere i landet.

– I dag er en gledens dag for norske mobilbrukere. Alt er klart for en omfattende utbygging av et tredje mobilnett som vil forbedre konkurransen og forbrukernes valgmuligheter i by og bygd. Det er et telepolitisk hovedmål i Norge å få på plass et tredje mobilnett, og vi er glade for å holde vårt løfte til norske myndigheter, som har lagt forholdene til rette for økt konkurranse, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 Norge. Også Tele2 har kontorer på Bryn-Helsfyr, mærmere bestemt i Brynsengfaret 6b.

Komplett løsning
– Vi er stolte over å ha blitt valgt som leverandør av det nye 2G/3G nettet i Norge. Ericsson vil som verdensledende leverandør av mobilsystemer, sikre Tele2 og Network Norway en komplett løsning for transmisjon, radio- og kjernenett. Dette er en viktig kontrakt for Ericsson der vi kan utnytte den brede kompetansen vi har i Norge og der lokale ressurser vil stå for implementasjon og support, sier administrerende direktør Tor Frydenberg i Ericsson Norge.

Finanskrisen
– Som de fleste industrielle aktører i en investeringsfase har vi merket konsekvensene av finanskrisen. Dette innebærer at vi er forsinket i henhold til den opprinnelige nettutbyggingsplanen, sier parhestene Hustad og Dyrnes, som understreker at de vil gjøre alt i deres makt for å innhente så mye som mulig av forsinkelsen i løpet av de neste to årene.

Verdens mest moderne
Mobile Norway-partnerne investerer for å nå målsetningen om å bygge verdens mest effektive og moderne nett. – Valg av system- og utstyrsleverandør er helt avgjørende for å lykkes i tråd med de forventninger vi har lagt til grunn for utbyggingen, sier mobilduoen, som understreker at Ericsson til fulle har møtt Mobile Norways krav til kvalitet, funksjonalitet og gjennomføringsevne.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email