Blu-ray-spillere kåret til årets julegave
Gå tilbake

Blu-ray-spillere kåret til årets julegave

21. november 2008

Fagbladet Elektronikkbransjen kårer Blu-ray-spillere til årets julegave. – Det finnes snart 1,8 millioner HD-klare TVer i de norske hjem, og disse trenger høyoppløst innhold.

Det sier redaktørene Stian Sønsteng og Erik Andersen i fagbladet Elektronikkbransjen, som står for kåringen sammen med en bredt sammensatt jury, i en pressemelding.

I januar 2008 ble det klart at Blu-ray Disc (BD) vant over HD-DVD som system for avspilling av høyoppløst lyd og bilde på plate. BD er en naturlig videreføring av DVD-systemet, og de rimeligste BD-spillerne er nå nede i 2.000 kroner.

– Tilgangen på BD-filmer og -spillere er så god at forbrukerne ikke lenger trenger sitte på gjerdet. Inngangsbilletten er lav for å få full glede av de mange HD-klare TVene folket har kjøpt, og mange vil få en aha-opplevelse når de ser sin første BD-film hjemme i stua. Det vi i dag kaller høyoppløst er fremtidens standardoppløsning, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.
Bladet gis ut av Stiftelsen Elektronikkbransjen på Bryn-Helsfyr i Oslo, som samler leverandører, handlere og verksteder i Norge. Dette er fjerde gang bladet kårer Årets julegaver, tidligere har et vaffeljern fra Wilfa, spillkonsollen Nintendo Wii og demringslampen fra Philips fått prisen.

– Et viktig poeng er at en BD-spiller også kan spille av alle DVD- og CD-plater folk har fra før. For at man skal få full glede av HD-kvaliteten, må det være riktig kabel mellom spilleren og TVen. Den vanligste er HDMI-kabelen som samler lyd og bilde og er lett å kople til, sier fagredaktør Erik Andersen.

Han minner om at det er viktig å kople fra scart-kabelen hvis man har HDMI, da scart overstyrer og bare viser standardoppløsning på skjermen.Det finnes i dag en rekke BD-spillere i markedet, fra 2.000 kroner og oppover. Juryen har funnet det vanskelig å utpeke en spesiell modell som vinner, heter det i pressemeldingen fra stiftelsen.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email