Bidro til rask digitalisering av undervisningen i Oslo-skolene
Gå tilbake

Bidro til rask digitalisering av undervisningen i Oslo-skolene

2. november 2020

CGI Norway, blant annet med kontor i Innspurten på Helsfyr – har i en årrekke vært hovedleverandør av IT-plattform til Oslo-skolene. Se hvordan Helsfyr-skolen F21 har utnyttet Teams for å styrke læringsutbyttet i en krevende pandemisituasjon.

Samhandlingsløsningen Microsoft Teams ble implementert i Oslo-skolene høsten 2019, som et ledd i satsingen på å styrke bruken av digitale arbeidsflater i undervisningen. I forkant utviklet CGI en løsning som gjorde det enkelt for skolene å opprette og avslutte Teams for ulike klasser og aldersgrupper.

Det fikk de raskt stor nytte av, da korona-nedstengingen i mars gjorde at all undervisning plutselig skulle foregå i digitale kanaler. Bruken eksploderte og det ble opprettet så mye som 10 000 nye teams. Nå har Oslo-skolene tilsammen over 86 000 aktive brukere.

Knut Matsbakken, en av lærerne ved Fyrstikkalléen skole (F21) på Helsfyr, forteller i en video hvordan han og skolen opplevde overgangen og erfaringene.

– Overgangen for elevene fra andre plattformer til teams gikk kjempefort. Og den kanskje store fordelen vi har trukket ut av det er at nå har vi samlet all kommunikasjon vi har med elevene ett sted. Vi opplevde jo som mange andre lærere at mens mange av elevene blomstret mens de var hjemme, så var det en del vi mista i det vi skriver e-post som chat. Og med chattefunksjoner i Teams så har du faktisk en kommunikasjonsform vi er fortrolig med. En-til-en-kommunikasjonen i teams er en av de tingene jeg virkelig har tatt med meg i den koronanedstengingen som jeg kommer til å fortsette å bruke. Med neste generasjons skoleplattform for Oslo tenker jeg at vi får litt verktøy sånn som vi har det nå. Verktøy som gjør det mulig for meg som lærer å drive pedagogikken sånn som jeg vil – og ikke verktøy som bringer meg inn på en eller annen slags måte å tenke på.

Se hele videoen her.
CGI er en global leverandør av tjenester innen forretningsrådgivning, systemintegrasjon og outsourcing. Selskapets hovedmål er å levere resultater for kundene og bidra til suksess for samarbeidspartnere og interessenter gjennom ende-til-ende-IT- og forretningsprosesstjenester.

CGI Norway har kontorer på syv ulike lokasjoner i Norge, blant annet i Innspurten 1 på Helsfyr i Oslo.

Kilde og video: CGI
Stillbilder: Bryn-Helsfyr-samarbeidet

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Innspurten 1 Okt 2020 nr 4 kr Innspurten 1 Okt 2020 nr 4 kr F21 Fyrstikkalleen skole, Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet F21 Fyrstikkalleen skole, Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Innspurten 1 Okt 2020 nr 1 Innspurten 1 Okt 2020 nr 1