Bedriftssystemer lanserer robust allværs-PC for røffe arbeidsforhold
Gå tilbake

Bedriftssystemer lanserer robust allværs-PC for røffe arbeidsforhold

21. november 2008

– De nye robuste Getac-PC-ene er blant det råeste verden hittil har sett, sier administrerende direktør, Jan Erik Njå i informasjonssikringsselskapet Bedriftssystemer i en pressemelding. Selskapet inngikk nylig en avtale med Getac om salg av de superrobuste PC-ene i Norge. De nye modellene er som skreddersydd for ekstremt tøffe arbeidsforhold.

De nye robuste PC-ene, som lanseres i løpet av høsten, har blant annet ekstra stor disk, skjerm tilpasset både ekstremt sollys og nattmørke, i tillegg til at de tåler salttåke. PC-ene egner seg derfor spesielt godt til bygg og anleggsbransjen, olje- og offshorebransjen og andre typiske røffe yrker. I løpet av høsten lanseres så mange som fire nye ”ATEX sone 2”-modeller.

– Vi i Bedriftssystemer er veldig stolte av å tilby Getac til våre kunder. Det er fordi maskinene, spesielt modellen B300, både moderniserer og effektiviserer hverdagen til alle som har ønsket seg en robust og informasjonssikker PC som tåler å løftes fra kontorpulten og ut på byggeplasser og oljeplattformer. Det er store kostnader å spare ved å ta i bruk dette utstyret i tillegg til at PC-ene er svært sikre, sier administrerende direktør i Bedriftssystemer, Jan Erik Njå., i meldingen.

Bedriftssystemer inngikk nylig en avtale med det Taiwanbaserte selskapet Getac om å distribuere PC-ene i Norge. Getac er en del av Mitac Technology Group.

Tåler sølevann og støv
Getac regnes for å være blant markedets mest robuste bærbare PC-er til bruk i krevende omgivelser ute og inne og er i kategorien ”rugged”. Det vil si at de tåler store ytre påkjenninger som støv, støt, vibrasjoner, fuktighet, salttåke og temperaturforandringer. Maskinene kan leveres med integrert GPS og kan også fås med integrert HSDPA (3G kommunikasjon). Getac er pålitelige ved bruk av online rapportering, fordi data og informasjon er tilgjengelige til enhver tid.

– Vi kan jo godt kalle det for ekte James Bond PC-er, som gjør arbeidshverdagen mer effektiv for ingeniører, arkitekter og entreprenører eller andre næringer som er avhengige av robuste arbeidsverktøy, sier Njå.

Getac er PC-er for folk som virkelig er på farten. Tastaturet er behagelig i bruk og sikret mot at fukt og smuss trenger ned i maskinens indre.

I løpet av høsten kommer Getac med fire nye maskinmodeller som er ”ATEKS sone 2”-godkjente, det vil si godkjent for bruk på arbeidsplasser som oppbevarer dynamitt, gass eller andre eksplosive materialer.

Jobbe med nattbriller og svart skjerm
Bakgrunnsbelysningen i skjermen består av lysdioder som kan justere lysstyrken fra 1200 til 1,7 Nits. En skjerm av lysdioder gir også bedre batterikapasitet fordi diodene krever mindre strøm enn tradisjonelle LCD baserte skjermer. Skjermen har en beskyttelsesplate på utsiden som både gir en ekstra beskyttelse men også fungerer som et filter som bidrar til å øke lesbarheten i sollys.

– Denne teknologien gjør lesbarheten i sollys til den beste vi har sett på en bærbar PC, sier Bedriftssystemers produktsjef for Getac, Henning Linnebjerg. En annen unik egenskap med skjermen er at lysstyrken også kan skrus kraftig ned slik at den går an å brukes sammen med nattbriller (Night Vision Goggles). – Da ser LCD-skjermen svart ut for alle andre enn den som sitter og arbeider med brillene på.

Det finnes egne dokkingstasjoner til PC-ene som er spesialtilpasset for arbeid i store anleggskjøretøy.

Holder på bedriftshemmelighetene
For å sikre Getac ytterligere kan Bedriftssystemer installere programvare som krypterer innholdet i maskinene. De er dermed også sikret mot industrispioner og andre som av en eller annen grunn skulle være interesserte i en bedrifts hemmeligheter.

– Alt for få bedrifter har fram til nå sikret seg mot dette, noe vi synes er urovekkende og håper derfor å bidra til å gjøre norske bedrifter enda sikrere i tiden framover, sier Njå. Getac B300 er også installert med en fingeravtrykksleser for å autentifisere ved pålogging.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email