Barnas Byggeskole ved Bryn Skole denne uken
Gå tilbake

Barnas Byggeskole ved Bryn Skole denne uken

6. august 2012

Bryn Skole er en av tre skoler som deltar når NCC i august arrangerer Barnas Byggeskole 2012. Til sammen 100 barn mellom åtte og tolv år skal snekre, legge asfalt, leke og lære om byggfaget.

Barnas Byggeskole
Byggeskolen gjennomføres ifølge en pressemelding for syvende år på rad, denne gang i uken mellom 6. og 10. august . De små byggmesterne som skal delta er elever på skoler i nærområdet, samt barn av NCC-ansatte. I Oslo kommer barna fra Bryn skole, Stafsberg skole i Ringsaker samarbeider med byggeskolen på Hamar og i Trondheim arrangeres byggeskolen i samarbeid med Berg skole. Det vil bli tid til mye småsnekring for barna, men de skal også få prøve seg på asfaltering og større prosjekter.

Formålet med byggeskolen er å skape interesse hos barn og unge for bygg- og anleggsfag.

– Vi ønsker å gi barna en god opplevelse ved å bruke hendene til ekte håndverkerarbeid, slik at de har fått kjennskap til byggfagene når utdannelsen skal velges. Vi vil rett og slett øke interessen rundt faget, og vi får tilbakemeldinger om at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller en ivrig prosjektleder for byggeskolen, Trude Wetaas i NCC Construction, i meldingen.

Bygger og overrekker tre gapahuker
Barna i Oslo, Hamar og Trondheim skal sammen med kyndige håndverkere bygge gapahuker, som skal overrekkes til samarbeidsskolene. Gapahukene bygges i solide materialer og vil være til glede for skolenes elever i mange år.

– Den praktiske tilnærmingen til byggfaget gir barna svært gode opplevelser. Det er inspirerende å se at matematikken og andre fag de lærer på skolen faktisk brukes når hus og veier skal bygges, sier kommunikasjonssjef Terje Stachnik Hansen i NCC Construction.

Byggeskolens formål er å vekke interesse for byggebransjen, praktisk arbeid og realfag og gi barna en morsom og utviklende sommeruke, samt å øke miljøbevisstheten.

Stor utviklings- og byggeaktør på Bryn-Helsfyr
NCC er blant landets ledende aktører innen eiendomsutvikling, bygg og anlegg. Selskapet har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo – et område der selskapet gjennom årene har utviklet og bygget nær 75.000 kvm næringseiendom. NCC er nå igang med byggingen av Østensjøveien 27 (Ø27) i samme område.  Ø27, som også skal bli NCCs eget hovedkontor, blir et fremtidrettet kontorbygg med høy fokus på miljø og energieffektivitet. Prosjektet ble nylig kåret til et av verdens 100 beste blant bærekraftige løsninger av den globale miljøorganisasjonen Sustainia100. Vinnerne ble annonsert på klimakonferansen Rio+20.

Mer om Barnas Byggeskole her

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
bergen-snekre-gruppe bergen-snekre-gruppe IMG_3679 IMG_3679 bb_ill-290x210 bb_ill-290x210