Banebrytende boligprosjekt til Bryn-Helsfyr-samarbeidet
Gå tilbake

Banebrytende boligprosjekt til Bryn-Helsfyr-samarbeidet

3. desember 2020

Endelig er det salgsstart for første byggetrinn i Fyrstikkbakken 14, et nytt og banebrytende boligprosjekt i åssiden like nedenfor Nordre Skøyen Hovedgård ved Bryn. Samtidig melder prosjektet seg inn i samarbeidet der over 20 eiendomsaktører fremmer Bryn-Helsfyr-områdets forvandling mot en levende del av Oslo by.

– Vi vil enda mer enn å utvikle et unikt og fremtidsrettet boligprosjekt. Vi har også ambisjoner om å skape et forbilde til inspirasjon for den spennende, pågående utviklingen av Bryn-Helsfyr-området og resten av Hovinbyen, sier idéskaper og primus motor, Olav Birkenes i Birk & Co.

Utviklingsselskapet har jobbet med prosjektplanene i over 4 år, og fikk nylig med AF Eiendom som likeverdig partner.

Les også: «Sammen om boligprosjekt med skyhøye miljøambisjoner»

Salgsstart for første trinn

Til sammen vil prosjektet romme 160 leiligheter i fire bygg beliggende som perler på en snor i den grønne åssiden ved Bryn. Alle med utsikt over det meste av Oslo by, nær naturopplevelser og historiske Nordre Skøyen Hovedgård – og omgitt av alle former for grønn transport.

– Første byggetrinn vil ferdigstilles omtrent samtidig som den nye T-banetrasséen mellom Brynseng og Hellerud i 2023. Det blir holdeplass rett utenfor og nye gang- og sykkelforbindelser til kollektivknutepunktet Brynseng rett nedenfor, der det er togstasjon, flere t-banelinjer og bussruter i de fleste retninger, sier prosjektleder Øyvind Svare Lorentzen i AF Eiendom.

Torsdag 3. desember markerer offisiell salgsstart for det første trinnet, med 36 boliger i ulike størrelser. Men kombinasjonen av beliggenhet og unike løsninger har allerede skapt stor oppmerksomhet i boligmarkedet. Over 2000 interessenter har meldt seg, og like mange fulgte live-streamen om prosjektet på Facecook nylig.

Vindusplass mot byen og områdeutviklingen

– Med utsikt til både Ekeberg, fjorden, sentrum, Holmenkollen og Grefsenkollen, får man en ekte opplevelse av å være en del av byen – samtidig som man har vindusplass til den spennende utviklingen i Bryn-Helsfyr-området, sier Svare Lorentzen.

Men det er mye mer enn beliggenheten som vekker oppsikt og interesse i boligmarkedet. Som Norges første FutureBuilt boligprosjekt, med norsk massivtre som byggemateriale og med ambisjon om å få kvalitetsstempelet «BREEAM NOR Very Good», har prosjektet høye miljøambisjoner. Samtidig tilbys boligkjøperen en hittil usett kombinasjon av fleksibilitet og valgfrihet i kjøpsprosessen, og en fremtidsrettet boform basert på smarte delingsprinsipper.

Finn ut alt om prosjektet her.

Velg din egen planløsning og interiørstil

I et heldigitalt visningssenter møter interessenten en rekke innovative funksjoner, blant annet en planvelger, ulike interiørpakker og ikke minst en 3d-tur med interessepunkter i nabolaget.

– Planvelgeren er en verdensnyhet. Den lar brukeren navigere mellom en rekke alternative planløsninger for hver leilighetsstørrelse, alle omhyggelig tegnet av arkitekten – og med tilhørende priser. Eksempelvis kan leilighetene på 100 kvm velges med to, tre eller fire soverom – og et eller to bad, forteller idéskaper og operativ leder, Sachiko Holmsen i Birk & Co. 

I visningssenteret kan boligkjøperen også velge sin favoritt blant tre ulike interiørstiler, og ikke minst bruke en avansert 3-d-løsning hvor man kan bevege seg rundt og se både prosjektet og viktige referanse- og interessepunkter i nærområdet fra ulike vinkler.

Delemeter – et bokonsept for «allrighte folk»

I Fyrstikkbakken 14 legges det opp til at beboerne deler attraktive fellesarealer – men ved hjelp av enkel forhåndsbooking i en app også kan bruke dem helt for seg selv. Eksempler er sauna på taket, gjesteleilighet, selskapslokale og sykkelverksted.

– Konseptet Delemeter gjenspeiler at prosjektet henvender seg til hyggelige folk som ser verdien av å få tilgang til gode fasiliteter med utgangspunkt i fornuftige delingsløsninger. Med bolig her tar du plass i fremtidens boligkonsept – i et område av Oslo i en veldig spennende utvikling, sier Olav Birkenes.

Miljøfokuset og delingsprinsippet vil også komme uttrykk i en delingsløsning for grønn mobilitet, der beboerne kan booke el-biler og sykler gjennom appen.

– Milepæl i områdeutviklingen

Samtidig som startskuddet går for første salgstrinn, melder prosjektet seg inn i Bryn-Helsfyr-samarbeidet.

– Vi er glade for å få Fyrstikkbakken 14 med oss på laget. Med spennende innovative løsninger og høye miljøambisjoner representerer det nok en positiv og viktig milepæl i Bryn-Helsfyr-områdets pågående forvandling til en enda mer levende del av Oslo, sier Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet.

Illustrasjoner (3D Estate): Fyrstikkbakken 14 . Alle visualiseringer er ment som illustrasjoner, og avvik vil forekomme.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Fyrstikkbakken_Eksteriør_Vinkel-02_Takterrasse_v02.3destate.no Fyrstikkbakken_Eksteriør_Vinkel-02_Takterrasse_v02.3destate.no Bygg D - fasade - barn løper kveld Bygg D - fasade - barn løper kveld Fyrstikkbakken Konkurransetider Fyrstikkbakken Konkurransetider F14_Boligvelger_Rett-På_v2.3destate.no F14_Boligvelger_Rett-På_v2.3destate.no Fyrstikkbakken stilvelger Fyrstikkbakken stilvelger OSLO 20150821Flyfoto av Bryn - Helsfyr for JPR.Foto: nyebilder.no OSLO 20150821Flyfoto av Bryn - Helsfyr for JPR.Foto: nyebilder.no