Bærekraft og god smak: 4Service vant Årets storkjøkken
Gå tilbake

Bærekraft og god smak: 4Service vant Årets storkjøkken

8. desember 2020

– Det er med stolthet vi i dag har mottatt Matprisen Årets Storkjøkken 2020. Denne prisen går først og fremst til våre dedikerte medarbeidere som hver dag gjør alt de kan for å servere spennende, næringsrik og velsmakende mat til våre oppdragsgivere over hele landet, skriver Bryn-Helsfyr-baserte 4Service.

– Utmerkelsen viser at det ikke er noen motsetning mellom bærekraft og god smak, snarere tvert imot!, skriver selskapet, som har hovedkontor i Brynsalleen 4.

Mye med storkjøkken er stort, og mange små endringer kan få stor betydning. Prisen Årets storkjøkken er for de som har det i sin makt å endre mange menneskers mat- og drikkevaner i mer bærekraftig retning. Det handler ikke bare om å servere maten som metter, men også å gjøre det med hensyn til de ressursene som finnes her på kloden. Årets vinner nøyer seg ikke bare med å redusere emballasjebruk og matsvinn, men satser også på å lage mat fra bunnen av og velge råvarer fra bærekraftige kilder, enten det er fra lokale bønder eller fra sertifiserte fiskebestander. Kan alle disse endringene innføres og også gjøres med matglede og med serviceglede, da er det ikke rart at årets vinner er 4Service.

Les også: «Tar grep for livet i havet, serverer bare bærekraftig sjømat i kantiner over hele landet».

– Tusen takk til fagjuryen for denne veldig hyggelige utmerkelsen. På tampen av et krevende år for vår bransje var dette en gledelig opptur som minner oss om at gode tider er på vei, skriver 4Service i forbindelse med tildelingen.

Matprisen ble etablert i 2014 og gikk av stabelen for sjuende gang 7. desember 2020, og drives av DebioInfo. Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal den hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider. Bærekraftige måltider er; – Laget fra bunnen av – Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn – Sesongbasert – Med bevisste valg av kjøtt og sjømat – Med fokus på å redusere matsvinn – Med økologiske råvarer. Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Personbilde (Foto: Per Sollerman)
Bilde av Brynsalleen 4 (Foto: Stig Jensen/Bryn-Helsfyr-samarbeidet)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
4Service Årets storkjøkken 2020 4Service Årets storkjøkken 2020 4Service Kantine 2 4Service Kantine 2