Atea tildelt gullsertifisering
Gå tilbake

Atea tildelt gullsertifisering

4. mai 2017

Atea ASA er for første gang blitt tildelt en gullsertifisering for sitt sosiale ansvar av EcoVadis, en høyt respektert konsulentvirksomhet innen for Corporate Social Responsibility (CSR).

Med denne anerkjennelsen plasserer Atea seg i topp fem blant alle leverandører vurdert på en samarbeidsplattform som i dag brukes av mer enn 30.000 virksomheter.

I vurderingen og overvåkningen av leverandørers bærekraft legger EcoVadis en rekke CSR-kriterier til grunn, som dekker 150 innkjøpskategorier i 110 land. Disse kriteriene omfatter blant annet arbeidsforhold og menneskerettigheter, miljø, fair forretningspraksis samt bærekraftige innkjøp.

– Vi er meget stolte over å ha fått denne anerkjennelsen av EcoVadis, og ser den som en bekreftelse på, at våre handlinger stemmer overens med våre verdier, hvilket får både Atea og samfunnet til å bevege seg i riktig retning. I Atea er vi sterkt engasjerte i å fortsette dette viktige arbeidet ved å gjennomgå og forbedre vår ledelsespraksis i alle grener av virksomheten, og innarbeide et bærekraftperspektiv i alt vi gjør, sier Steinar Sønsteby, CEO i Atea Group.

I de senere år har Atea, som har hovedkontor i Brynsalleen 2 på Bryn-Helsfyr, mottatt flere anerkjennelser for sine tiltak innen CSR. I 2016 ble Atea tildelt anerkjennelsen Green Role Model for sin vedvarende miljøinnsats, og i 2015 ble Atea anerkjent som en Excellent Sustainable Supplier av de svenske konkurransetilsynet, Konkurrensverket. Videre ble Atea også anerkjent i 2016 som bransjeledende for sin innsats for å sikre barns rettigheter av Global Child Forum og Boston Consulting Group.

Som ISO 14001-sertifisert gjør Atea også til stadighet en betydelig forskjell ved å skape en bærekraftig fremtid gjennom goITloop, virksomhetens innovative gjenbruk- og gjenvinningsprogram.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email