Atea hedres som grønn foregangsbedrift
Gå tilbake

Atea hedres som grønn foregangsbedrift

22. november 2012

Atea, med hovedkontor i Brynsalléen 2 på Bryn-Helsfyr i Oslo, er blant de tre dyktigste IT-virksomhetene i Norden når det gjelder profesjonelt arbeid med å begrense CO2-utslipp.

For annet år på rad er selskapet blant topp tre over de IT-selskapene som arbeider mest profesjonelt med å redusere CO2-utslipp i Norden, melder den nylig publiserte «Nordic Carbon Disclosure Leadership Index». Atea er dessuten nummer 13 på listen over samtlige nordiske virksomheter. Indeksen viser nøyaktig hvor mye CO2 organisasjonene slipper ut, deres evne til å måle og fremlegge resultatene samt virksomhetenes strategi for å redusere forbruket.

«Det å arbeide profesjonelt med å redusere karbonutslipp gir beviselige resultater, også økonomisk. Jo bedre vi systematiserer våre målinger og prosesser, og jo bedre vi er til å informere om viktigheten av å redusere karbonutslipp – jo bedre resultater. Det er derfor en suksess at vårt arbeid scorer så høyt på nordisk nivå,» sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea, i en pressemelding.

Den nordiske «Carbon Disclosure»-undersøkelsen viser også at tiltak for å redusere karbonutslipp fortsetter å generere en høy og rask avkastning (ROI). Av 490 undersøkte tiltak er det forventet at 130 av disse har tjent seg inn etter bare ett år, og at 248 har gjort det innen tre år.

«Vi kan ikke redde verden, men vi kan inspirere kundene til å ta bedre beslutninger om grønne IT-løsninger, og det gjelder selvfølgelig også oss selv. I Atea fokuserer vi blant annet på nye energieffektive bygninger, virtualisering, bilsamkjøring, intelligente utskrifts- og kopiløsninger, mobilitetsløsninger og videokonferanser. Vi ser av undersøkelsen at det å jobbe med grønn IT og reduksjon av karbonutslipp var mye mer «in» for fire år siden, men fordelen nå er at trenden har funnet sitt naturlige nivå. Dette betyr at det å tenke grønt har blitt en mer naturlig del av IT-løsningene og at kundene derfor etterspør løpende rådgivning på dette området,» sier Claus Hougesen.

Atea er den ledende leverandøren av IT-infrastruktur og tjenester i de nordiske og baltiske landene, og grønn IT er sentralt for Atea. Atea har flere grønne konsepter, goITloop og goITgreen, som gjør det enkelt for kundene å tenke mer grønt og bærekraftig.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email