Atea fikk pris for grønn IT-strategi
Gå tilbake

Atea fikk pris for grønn IT-strategi

6. juni 2012

På DANSK ITs årsmøte forrige uke ble det overrakt grønn IT-priser til Danmarks beste eksempler på energibesparende og miljøriktige IT-løsninger. Strategiprisen gikk til Atea for langsiktig, helhetsorientert grønn IT-strategi.

Atea, med norsk hovedkontor i Brynsveien 2 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har en IT-strategi med betegnelsen «One Infrastructure». Den omfatter ifølge en pressemelding blant annet videokonferanse på tre ulike nivåer og virtualisering av medarbeider-PCer og servere. Videokonferanseløsningen binder telepresence-systemer, videosystemer i møtelokaler og PC-baserte videomøteklienter sammen i én samlet infrastruktur. Løsningen reduserer reisevirksomheten mellom selskapets syv kontorer, mellom medarbeidernes hjem og arbeidsplass samt til selskapets kunder. Virtualiseringen av medarbeider-PCer forlenger PCenes levetid og reduserer dermed behovet for innkjøp av hardware. Om lag 95 % av Ateas servere er virtualiserte, noe som medfører økt kapasitetsutnyttelse og dermed energieffektivitet.

«Prisvinnerne er gode eksempler på at klimaforbedringer og besparelser i regnskapet ofte følger hverandre når man snakker om grønn IT. Vinnerne viser derfor også veien for hvordan de innovative, grønne teknologier kan være med på å omstille vårt samfunn til en grønn vekstøkonomi,» sier den danske klimaministeren Martin Lidegaard, i meldingen.

Danmarks grønne IT-priser deles ut i et samarbeid mellom Digitaliseringsstyrelsen, bransjeforeningen IT-Branchen og DANSK IT, og ble i år delt ut for fjerde gang. De øvrige nominerte til strategiprisen var Medcom og Aalborg Kommune.

«Atea er svært fornøyd med å motta strategiprisen innenfor grønn IT. Vi har et sterkt engasjement i hele organisasjonen for vår grønne linje og har langsiktige mål i vårt miljøarbeid. One Infrastructure er ett av våre tiltak i vår overordnede strategiplan «Together Towards The Top», og det gleder oss å se at IT-bransjen anerkjenner strategien som en både profesjonell, lønnsom og grønn IT-strategi,» sier Claus Hougesen (personbildet), konsernsjef i Atea.

Kilde og personbilde: Atea

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
_MG_1896 _MG_1896