Arca: Snart 20 år i tjeneste for friskere arbeidsplasser
Gå tilbake

Arca: Snart 20 år i tjeneste for friskere arbeidsplasser

19. oktober 2022

Spesialiserte tjenester innen bedriftshelse, klinikk, trening og idrett. Snart er det 20 år siden Bryn-baserte Arca startet sin satsing på å levere tjenester som skal bidra til friskere arbeidsplasser og et friskere samfunn.

– Velkommen til oss, sier daglig leder Marianne Karset Bergersen da hun tar oss imot utenfor Arcas lokaler i Østensjøveien 32 på Bryn. Vi er kommet for å få en omvisning i trenings- og behandlingslokalene og en oppdatering om virksomheten, som feirer 20 år i 2023. Profilering, ballonger og fakler på utsiden av bygget bærer tydelig bud om at noe er på gang.

– Vi har nylig pusset opp store deler av arealene og arrangerer nå aktivitetsuke og en kampanje der de som melder seg inn denne uken sparer innmeldingsavgift og får gratis PT-time på senteret. Så det passer veldig bra at dere kommer nå, smiler Marianne – som også er Arcas grunder og eier.

Tverrfaglig team server 300 kunder

Arca leverer et bredt spekter bedriftshelse- og andre helsefremmende tjenester som trening og fysikalsk/klinisk behandling til bedrifter, organisasjoner, idrettsklubber og privatpersoner. Tjenestene er inndelt i de fire hovedområdene Bedriftshelsetjeneste, Klinikk, Trening og Idrett.

– Formålet er noe så ambisiøst som å skape friskere arbeidsplasser og et friskere samfunn. Så selv om vi gjennom snart 20 år har opparbeidet mye erfaring på hvordan vi skal levere tjenestene våre for å oppnå dette, har vi alltid mye å strekke oss etter. Vi trenger blant annet en stor verktøykasse og et sterkt, tverrfaglig team, forteller Marianne.

Arcas verdier kan oppsummeres i NÆRT, som står for nyskaping, ærlighet, respekt og trygghet. – Dette skal være mer enn ord og vises i faktisk adferd. Arca skal ha et godt arbeidsmiljø og oppleves som en god og trygg arbeidsplass så vel som samarbeidspartner, sier hun.

Og mye tyder på at man lykkes. Arca har i dag 30 medarbeidere hvorav ca 10 er fast ansatte – og server ca 300 offentlige og private bedriftskunder i Oslo og Viken. I tillegg kommer en rekke privatpersoner og idrettslag. Blant medarbeiderne finner man alt fra leger, sykepleiere og psykologer til fysioterapeuter, osteopater og treningsledere.

– Vi er veldig opptatt av å ha dyktige fagfolk med relevant utdannelse og erfaring i alle ledd – og er superstolte av det tverrfaglige teamet vårt, sier Marianne – som selv har en master i idrettsmedisin.

Bedriftshelsetjeneste
Innenfor inngangspartiet møter vi Rune Iversen og to av hans kolleger. Han er bedriftssykepleier og leder teamet i Arca Bedriftshelsetjeneste, som ble etablert og godkjent av Arbeidstilsynet i 2012.

F.v.: Marianne Karset Bergersen, Rune Iversen, Elin Storvik-Olsen og Hein Gulbrandsen i Arca.

F.v.: Marianne Karset Bergersen, Rune Iversen, Elin Storvik-Olsen og Hein Gulbrandsen i Arca.

Bedriftshelsetjenesten er en fagkyndig og rådgivende tjeneste innen forebyggende HMS-arbeid. – Vårt fokus er å forebygge at sykdom og skader oppstår på grunn av arbeidsmiljøet. I tillegg til kurs tilbyr vi ferdige HMS-grunnpakker, helse i bedrift, og definerte HMS-oppgaver, sier Rune – som sammen med sine kolleger i disse dager blant annet er travelt opptatt med å vaksinere kunder mot årets influensa.

Klinikk
Arca Klinikk har spesialisert seg på å hjelpe kunder med å oppnå bedre fysisk funksjon. Dette gjøres gjennom sertifiserte terapeuter som driver fysikalsk, osteopatisk og naprapatisk behandling, klassisk massasjeterapi, avspenningsmassasje og ernæringsveiledning.

Behandlingen foregår i Arcas klinikker på Bryn i Oslo, Lørenskog og Romerike – og i klinikker lokalisert i flere bedrifter eller næringsbygg der de er lett tilgjengelig for ansatte og leietakere.

Arca behandler blant annet folk som har vanskeligheter med enkelte bevegelser eller oppgaver i hverdagen, eller som har blitt redd for å bevege seg fordi de har vondt. Andre har treningsskader det er vanskelig å bli kvitt.

– Vi hjelper typisk pasienter til å få en mer velfungerende hverdag, eller en idrettskarriere med mindre begrensninger. Det handler om å foreslå og gi behandlingsmetoder som kan hjelpe folk å få en fungerende kropp og kunne bevege seg best mulig, forteller Marianne.

Arca Klinikk har et godt samarbeid med flere forsikringsselskap i Norge og kundene kan benytte sin helseforsikring på klinikken.

Trening
Arcas instruktører har levert skreddersydd trening til bedrifter helt siden oppstarten i 2003. Treningen kan foregå i bedriftens egne fasiliteter, utendørs eller i Arcas egne treningssentre på Bryn eller Romerike.

– Våre instruktører holder høyt faglig nivå og har et stort engasjement. Dette gir ansatte gode, motiverende treningsopplevelser, økt livsglede og bedre prestasjonsevne – samtidig som det bidrar til redusert sykefravær, sier Marianne.


I Arcas sportssenter i Østensjøveien kan man leie en 200 kvm stor ballhall for et bredt spekter ball- og treningsaktiviteter og et eget sykkelstudio for spinning med eller uten instruktør. Både bedrifts- og privatmedlemmer har tilgang til senterets garderober og treningsstudio med alt som trengs av vekter og kvalitetsapparater for styrketrening – med eller uten personlig trener. Mer om treningsmedlemsskap her.

Arca har også et digitalt treningstilbud for de som foretrekker å trene hjemmefra.

Idrett
Arca Idrett bistår med prestasjonsfremmende og skadeforebyggende tjenester til trenere, klubber og idrettsutøvere i alle aldre.

– Vi har bred kompetanse og bistår idrettsutøvere og trenere på alle nivåer, fra barn og bredde til elite og toppidrett – og har avtale med flere klubber. Vi bistår aktivt i det daglige trenerarbeidet og veileder klubbene og lagene til å tilrettelegge skadeforebyggende, effektive og prestasjonsfremmende treningsøkter, sier Arca-lederen.

Tjenestene omhandler prestasjonsfremmende treningsøkter for idrettsutøvere, trenerkurs og treneropplæring og tilpassede skadeforebyggende øvelser for enkeltpersoner, treningsgrupper eller lag.

– Våre trenere er fysioterapeuter, naprapater og terapeuter fra Norges idrettshøgskole med videreutdannelse og spisskompetanse innen idrettsmedisin. Vi har idrettsspesialitetsgodkjenning og kan behandle idrettsskader gjennom idrettsforsikringen i vår klinikk, sier Marianne.

Stortrives på Bryn

– Bryn er et veldig bra område for virksomheten vår. Her er vi omringet av et stort antall private og offentlige virksomheter med tusenvis av arbeidsplasser. Vi har også svært egnede lokaler og et tett og godt samarbeid med gårdeier Bryn Eiendom . Og viktigst av alt – Bryn-Helsfyr-området har byens kanskje beste tilgjengelighet via både kollektivt, sykkel og bil. Dette er svært verdifullt for ansatte som er mye på farten til og fra kunder i resten av Oslo og Viken – så vel som for kunder som besøker våre trenings- og behandlingsfasiliteter, avslutter Arca-lederen.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email