Åpning av gategalleri på Helsfyr 9. oktober: Hva ønsker de unge seg av fremtidens Helsfyr?
Gå tilbake

Åpning av gategalleri på Helsfyr 9. oktober: Hva ønsker de unge seg av fremtidens Helsfyr?

2. oktober 2020

Helsfyr-området er under forvandling til et enda mer levende område med det beste å by på for både å jobbe, bo, leve og oppleve. Elever ved den lokale skolen F21 har jobbet med sine innspill til utviklingen – og snart kan du se resultatene av arbeidet deres. Fredag 9. oktober kl. 11.30 åpner gateutstillingen #futurehelsfyr. 

Utstillingen inngår i et samarbeidsprosjektet der nye elever ved 1vgs på Fyrstikkaléen skole (F21) ble engasjert for å vise hva de mener og ser for seg at Helsfyr kan bli i fremtiden.

Elevene har hatt workshops rundt oppgavene #futurehelsfyr, #helsfyrgrønt og #helsfyrgøy – og gir innspill utfra temaene «Hva er gøy i dag?», «Hva savnes?» og «Hva er viktig i fremtiden?»

Resultatene av elevarbeidet skal altså ikke bare være til nytte og inspirasjon for eiendomsaktørene som jobber med den videre byutviklingen på Helsfyr. Nå stilles elevarbeidene ut for publikum – i tre utplasserte containere, ute der folk ferdes i nærområdet.

Åpningen av utstillingen er fredag 9. oktober kl. 11.30, og containerne står utenfor Cafe Nord like ved T-banenedgangen, ved Bysykkel-stativet og på Fyrstikktorget.

Les også: «Utbyggere sikrer skolevei på Helsfyr 

Prosjektet er en videreføring av et samarbeid mellom F21, Sporveien, Bymiljøetaten og eiendomsutviklerne Oslo Areal, Entra, Nordr Eiendom, Stor-Oslo Eiendom og Grønvold Gård.

– Vi rigget til et «Fremtidslaboratorium» i nabolaget, der elevene har hatt workshops rundt de 3 oppgavene. Oppgavene ble igangsatt gjennom forskjellige rebuser i appen @GooseChase. Vi plasserte ut 3 containere, som nå er blitt et gategalleri. Vi håper mange  vil ha glede av å se hva elevene ønsker seg i fremtiden!, sier prosjektleder Kari Engh Johansen i Kom Inn AS.

 

 

 

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Helsfyr Før Nå Fremtiden13 Helsfyr Før Nå Fremtiden13 FutureHelsfyr FutureHelsfyr