Åpnet gategalleriet #futurehelsfyr: Hva ønsker de unge seg av fremtidens Helsfyr?
Gå tilbake

Åpnet gategalleriet #futurehelsfyr: Hva ønsker de unge seg av fremtidens Helsfyr?

9. oktober 2020

Hele Bryn-Helsfyr-området er under forvandling til et enda mer levende område med det beste å by på for både å jobbe, bo, leve og oppleve. Elever ved den lokale skolen F21 har jobbet med sine innspill til utviklingen av nærområdet på Helsfyr. Nå kan vi se resultatene av arbeidet deres i gateutstillingen #futurehelsfyr, som åpnet for publikum fredag 9. oktober.

Utstillingen inngår i et samarbeidsprosjektet der nye elever ved 1vgs på Fyrstikkaléen skole (F21) har vært engasjert for å vise hva de mener og ser for seg at Helsfyr kan bli i fremtiden.

Elevene har hatt workshops rundt oppgavene #futurehelsfyr, #helsfyrgrønt og #helsfyrgøy – og gir innspill utfra temaene «Hva er gøy i dag?», «Hva savnes?» og «Hva er viktig i fremtiden?»


Resultatene av elevarbeidet skal altså ikke bare være til nytte og inspirasjon for eiendomsaktørene som jobber med den videre byutviklingen på Helsfyr. Nå er elevarbeidene utstilt for publikum – i tre utplasserte containere, ute der folk ferdes i nærområdet.

Containerne står utenfor Cafe Nord like ved T-banenedgangen, ved Bysykkel-stativet og inne på Fyrstikktorget. De vil være åpne for publikum på dagtid alle hverdager, etter planen ut oktober måned.

Les også: «Utbyggere sikrer skolevei på Helsfyr»

Åpnet #futurehelsfyr (f.v.): Rektor Marianne Mette Stenberg ved F21, Benedicte Poulsen Skarpsno i Entra, Bjørn Lind i Nordr Eiendom og Geir Johnsen i Stor-Oslo Eiendom.

Prosjektet er en videreføring av et samarbeid mellom F21, Sporveien, Bymiljøetaten og eiendomsutviklerne Oslo Areal, Entra, Nordr Eiendom, Stor-Oslo Eiendom og Grønvold Gård.

Les også: «Arrangerte åpent drop-in-arrangement om Helsfyr-utviklingen»

– Vi rigget til et «Fremtidslaboratorium» i nabolaget, der elevene har hatt workshops rundt de 3 oppgavene. Oppgavene ble igangsatt gjennom forskjellige rebuser i appen @GooseChase. Vi plasserte ut 3 containere, som nå er blitt et gategalleri. Vi håper mange  vil ha glede av å se hva elevene ønsker seg i fremtiden, sier prosjektleder Kari Engh Johansen i Kom Inn AS.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
DSC03132 DSC03132 DSC03198 DSC03198 DSC03182 DSC03182 DSC03167 DSC03167 DSC03195 DSC03195 DSC03179 DSC03179