Apexklinikken utvider og forsterker kompetansen og tjenestetilbudet
Gå tilbake

Apexklinikken utvider og forsterker kompetansen og tjenestetilbudet

4. oktober 2022

Det brede tilbudet av helsetjenester i Bryn-Helsfyr-området forsterkes stadig. Som følge av økende interesse og pågang, har helsesenteret Apexklinikken i Fyrstikkalléen på Helsfyr igjen utvidet arealet og kompetansen. Nå er det tverrfaglige tilbudet forsterket med nevrolog, CPET – en avansert hjerte- og lungetest, og eksperter i TMD/kjeveplager, svimmelhet og kvinnehelse.

Utvidet i flere omganger

Apexklinikken flyttet til Helsfyr i 2012 og har siden den gang utvidet i flere omganger. Nå har de fått 25 kvm til fra naboen, og har tilsammen 1025 kvm. Daglig leder, Kjetil Nord-Varhaug, er godt fornøyd med utviklingen. – Det er veldig gøy at vi som enkeltstående klinikk klarer å trekke til oss så mange kompetente mennesker, noe som gjør at klinikken vokser både i omdømme og omsetning, sier han.

CPET – avansert hjerte- og lungetest

Kjetil kan stolt fortelle at de nå kan tilby CPET, en avansert hjerte- og lungetest. – Apexklinikken er en av få klinikkene i Norge som kan tilby denne avanserte testen. Testen kartlegger fysiologisk respons av hjerte og lunger under fysisk aktivitet. Både lungefunksjon, blodtrykkrespons, EKG, O2-/CO2-innhold i blodet og maksimalt oksygenopptak vil bli målt. CPET blir utført av idrettslege Hans Schipper og kan brukes både av idrettsutøvere og pasienter. Den kan brukes som en forebyggende helsesjekk for aktive for å sjekke hvilken type trening som er bra for dem, og også kunne skille mellom lunge og hjerteproblemer som ellers er veldig vanskelig.

Les også: «OsloHelstudio utvider»

Ekspert i kjeveplager/TMD

Mats Klemsdal er kiropraktor og en av de få som er ekspert på kjeveproblematikk. Han har drevet TMD-klinikken på Nemus Bryn i 12 år så veien var ikke så lang til Apexklinikken på Helsfyr. Allerede etter få uker har han helt fulle lister. – Det er et stort behov for eksperter innen kjeveproblematikk – og vi er glade for å ha fått Mats med på laget, sier Kjetil.

Kvinnehelse

Klinikken har lenge vært på jakt etter en som kan styrke kvinnehelseteamet. – Iselin Caroline Kirkaune har drevet Ensjø Fysioterapi siden 2014 og har jobbet mye med bekken- og bekkenbunnsplager, inkontinensproblematikk og fødselsskader. Hun jobber også med trening av gravid. Dette er kompetanse vi lenge har søkt etter å kunne tilby alle gravide i nærområdet, forteller Kjetil.

Styrker svimmelhet- og hjernerystelsesteamet

Kjetil kan også fortelle at klinikken begynner å få et stort team som er spesialister på svimmelhet og hjernerystelse. – Teamet rommer nå hele 5 stykker med sist ankommende nevrolog, Helene Engstrand Lier. Hun jobber til daglig som overlege på Oslo Universitetssykehus og tar imot pasienter hos oss på kvelder og enkelte dager.


Klinikken er den første i Norge og Norden som er sertifisert innen CCMI og tilbyr denne behandlingsretningen for hjernerystelser. De samarbeider blant annet tett med nærklubben VIF hockey.

 

Kilde og bilder: Apexklinikken

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email