Åpnet stort, tverrfaglig helsesenter på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Åpnet stort, tverrfaglig helsesenter på Bryn-Helsfyr

27. august 2012

Apexklinikken er på plass i nye, lekre lokaler i Fyrstikkalleen 3b på Bryn-Helsfyr. Treningssenter med PT, friskvernskonsulent med fokus på massasje og stresshåndtering, fysioterapeuter med ultralyddiagnostikk, kiropraktor, lege, naprapat, psykologer og akupunktør inngår i tilbudet.

Daglig leder Kjetil Nord-Varhaug sier at ambisjonen er å gli inn i Bryn-Helsfyr-miljøet på en smidig måte, og å etablere et godt samarbeid med bedriftene i området. – Vi håper at vår «innflytting» vil oppleves som en positiv tilvekst til området. Vår erfaring fra de siste 7-8 årene sier at behovet for et helhetlig helsesenter er stort og danner grunnlaget for den satsningen vi nå gjør.

Fra liten behandlingsklinikk til tverrfaglig helsesenter
Apexklinikken ble etablert i 2005. Da som en liten behandlingsklinikk i gamlebyen med fysioterapi, fotterapi og hudpleie som kjerneområder. I 2007 endret klinikken uttrykk og flyttet til Vålerenga. De neste årene gikk klinikken igjennom en ny fase hvor blant annet flere fysioterapeuter, legespesialist, psykologer, personlig trener og kiropraktor kom inn.

Nye yrkesgrupper
– Veggene hadde allerede begynt å bule kraftig da vi på starten av 2012 bestemte oss for å flytte klinikken til enda større lokaler, sier Nord-Varhaug. – Vi valgte å satse skikkelig og utvider nå fra 160 kvm til 700 kvm og fra 4 til 15 behandlingsrom. Nye yrkesgrupper som er innlemmet i forbindelse med denne store satsningen er naprapat, friskvernkonsulent, osteopat, psykiater og idrettspsykolog. Totalt 18 kollegaer flyttet i slutten av august inn i de nye og flotte lokalene i Fyrstikkallèen 3. Teamet består av en gjeng motiverte kollegaer med både breddekunnskap og spesialkompetanse innen helse.

Forebyggende helse
-Vårt tverrfaglige team står klart til å ta imot pasienter med alle former for lidelser, men også de som ønsker å forebygge helseplager, forteller Nord-Varhaug. – Vår treningsavdeling er utvidet kraftig og medlemsbasert trening uten bindingstid gir pasientene mulighet til å holde seg friske eller trene seg opp etter skade for å hindre tilbakefall. Vi tilbyr også massasje og mindfulness-trening som viktige virkemidler for å håndtere stress. Stressykdommer er som kjent en av vår tids aller største helseproblemer. Stressplager og utbrenthet koster den enkelte, samfunnet og bedrifter enorme beløp hvert år.

Tatt godt vare på
Lokaler i 6. etasje med utsikt over byen og oslofjorden gir optimale rehabiliteringsforhold. I tillegg har Apexklinikken et kurslokale hvor de kommer til å arrangere gruppetimer og forskjellige kurs og foredrag. Både til idrettsgrupper og trenere, men også til allmennheten.

Nord-Varhaug forteller at de ønsker å skape et sted som hvor klienter og pasienter opplever at de blir tatt godt vare på. – Vi tilbyr pasientene et tverrfaglig og helhetlig tilbud som gjør at de blir friske. Profesjonskampen er erstattet med et ønske om å behandle alle pasienter og kunder på en profesjonell og effektiv måte. Vi ønsker ikke varige pasienter som kommer til oss i en årrekke med samme problem. Vi ønsker pasienter som går ut døren friske og fornøyd, for så å fungere som gode ambassadører for det tilbudet vi har bygget opp her på Helsfyr, avslutter Nord-Varhaug.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
lokaler_4 lokaler_4 16_1382737600 16_1382737600