Alfsen og Gunderson AS: 90-årig globetrotter på Bryn
Gå tilbake

Alfsen og Gunderson AS: 90-årig globetrotter på Bryn

5. oktober 2016

Ingeniørselskapet Alfsen og Gunderson AS har holdt til på Bryn i vel ett år. Sentral beliggenhet, med gode adkomstmuligheter, sto høyt på listen da selskapet valgte å forlate Ensjø etter 52 år. Nå i oktober skal 90-årsjubileet feires.

Alfsen og Gunderson (AG) ble etablert i 1926 og er et norsk ingeniørselskap. 90-åringen er relativt spesialisert og blant annet global leder innen varmebehandling, støvrensing, avfukting og tørking av avanserte anlegg og maskiner. I år har jubilanten hatt nok et godt år, med omsetningsøkning innenfor alle hovedmarkedene industri, energi og skog.

─ Posisjonen vi gjennom årene har oppnådd internasjonalt er et resultat av kontinuerlig satsing på utvikling i samarbeid med Norges fremste bedrifter og forskingsmiljøer, forklarer markedssjef Jan Vaksdal, og forteller at dette fokuset har brakt selskapet ut i alle verdenshjørner:

─ Vi satser på spesialkompetanse innen vann-, luft-, tørke- og renseteknikk. Vi utvikler teknologi som eksporteres over hele verden, sier han.

I tillegg til egne produkter og løsninger markedsfører AG spesialprodukter fra produsenter i Europa og Japan. Kundene finner man blant andre innen industri, offshore, shipping, kommuner og energiprodusenter.

Trives på Bryn

Sommeren 2015 flyttet AG fra Ensjø til 2.300 kvm i SAJAs eiendom i Brynsveien 5. Dermed fikk de 70 ansatte nytt lokale et steinkast fra T-banestasjonen på Bryn.

─ Her har vi fordelen av et svært godt kollektivtilbud og det er klart det var viktig for oss at vi fikk muligheten til å flytte inn i nyoppussede og arealeffektive lokaler, som passet våre behov på en god måte, sier Vaksdal, og tilføyer:

─ Logistikkmessig er Bryn et godt valg, med tanke på at ansatte, kunder og samarbeidspartnere enkelt skal komme seg til og fra Oslo sentrum og Gardermoen.

Utleier, SAJA, er et samarbeid mellom SAAS Eiendom og Jahre Eiendom, som har eid eiendommer på Brynseng siden 1970.

Sjelden vare

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå avvikles 68 prosent av nyetablerte virksomheter i løpet av fem år. Bare et fåtall får gleden av å feire de store runde jubileene. Selv for de større amerikanske selskapene på S&P-indeksen er gjennomsnittlig levealder for virksomheter etablert i 1920-årene kun 67 år.

─ Vi er en tradisjonsrik bedrift som tenker langsiktig, samtidig som vi vektlegger utvikling av kompetanse i samarbeid med markedet og innovative miljøer, mener Vaksdal, som forteller at feiringen vil foregå på Engø gård med alle ansatte og partnere nå i oktober.

 

Billedtekst: ─ Vi er en tradisjonsrik bedrift som tenker langsiktig, samtidig som vi vektlegger utvikling av kompetanse i samarbeid med kunder og forskningsmiljøer, sier markedssjef Jan Vaksdal i Alfsen og Gunderson AS.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Brynsveien 5 Brynsveien 5 Foto_av_Jan_Vaksdal_Ingen_Kreditering Foto_av_Jan_Vaksdal_Ingen_Kreditering