Alder ingen hindring
Gå tilbake

Alder ingen hindring

4. november 2014

Magnus er 19 år og lagbas. På laget styrer Trygve valsen, som er snart 70. Det er 50 års aldersforskjell mellom de to, en aldersforskjell begge drar nytte av.

Asfaltlaget fra Lemminkäinen, som har hovedkontor i Grenseveien 92 på Bryn-Helsfyr, er på plass for å rette opp Ramnesveien, vel 10 minutter kjøring fra Sem. Magnus Kolbrek er leder for arbeidslaget, og er 19 år. Læretiden er ferdig, fagbrevet er snart i boks og har er glad for at han valgte å jobbe i asfaltbransjen.

– Jeg syntes det virket morsomt, og det er det jo. Selv om man kan bli litt lei mot slutten av sesongen gleder man seg til å komme i gang når vinteren nærmer seg slutten, sier Kolbrek. Han ble raskt leder for arbeidslaget, en stilling som kalles lagbas. Han synes det er morsomt å være leder for kollegaen Trygve B. Gran, som er 50 år eldre.

– Det er klart det er litt spesielt at jeg er lagbasen til Trygve, som er såpass mye eldre enn meg. Og det er ikke alltid like lett, ler Kolbrekk og fortsetter: – Jeg har mye å lære, og Trygve har mye erfaring. Han gjør ting på en litt annen måte enn oss andre som ikke har vært her så lenge.

Gran som fylte 70 i oktober og har sittet bak rattet på valsen i Lemminkäinen i 20 år, har ingen konkrete planer om å pensjonere seg.

– Nei, jeg går ikke av enda. Jeg trives godt. Nå jobber jeg på sesongkontrakt og tar en sesong av gangen. Kona maser om at jeg skal pensjonere meg, men vi får se. Når sesongen starter begynner det å krible litt, sier Gran.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Lemminkäinen)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
lemminkainen_aldersforskjell_2 lemminkainen_aldersforskjell_2