AF kjøper 5D Group
Gå tilbake

AF kjøper 5D Group

17. april 2012

AF Gruppen, med hovedkontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr i Oslo, har inngått intensjonsavtale om kjøp av 90 prosent av aksjene i 5D Group AS.

Ifølge pressemeldingen fra AF er avtalen betinget av due diligence og godkjenning i AF Gruppen ASAs styre.

5D Group er en leverandør til offshoreindustrien, med hovedvekt innen engineering, elektro og instrumentering samt stålkonstruksjoner. 5D Group er lokalisert i Arendal, Brevik, Kristiansand og Karmøy og selskapet har 60 ansatte. 5D Group omsatte i 2011 for 73 MNOK.

AF Gruppen har over tid levert tjenester til offshoreindustrien, både innen anlegg, decommissioning og energi. 5D Group blir en del av AF Gruppens langsiktige satsing mot å kunne bli en større leverandør av EPCIC-kontrakter (Engineering, Procurement, Construction, Installation & Commissioning). 5D Group vil inngå i virksomhetsområdet Energi.

– AF Gruppen har i flere år satset mot offshoreindustrien. Gjennom å kombinere 5D Groups offshore engineering-kompetanse med vår egen kompetanse, legger vi fundamentet for å utvikle mer helhetlige og kunderettede løsninger til offshoremarkedet, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen, i meldingen.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email