Adapt Control Solutions flytter til Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Adapt Control Solutions flytter til Bryn-Helsfyr

6. mai 2008

Utstillingsvindu for styringssystem i næringseiendom:

Den norske leverandøren av smarthusteknologi, Adapt Control Solutions, har internasjonal suksess med sine egenutviklede styringssystem for private hjem, kontorer, næringsbygg og hotell. Nå har selskapet etablert hovedkontor i Grenseveien 82 på Bryn-Helsfyr, og skal styre hele sin videre norske og internasjonale satsning derfra.

– Bryn-Helsfyr er et dynamisk næringsområde med mye aktivitet, og et perfekt utstillingsvindu for vår teknologi for næringsbygg, sier daglig leder Christopher Dahl i Adapt Control Solutions.

Adapt er nå på plass i de nye lokalene. Selskapet har inngått en treårig avtale med BundeEiendom AS om leie av totalt 470 kvm til kontorlokaler, lager og verksted i det moderne femetasjes kontorbygget på Bryn-Helsfyr. Selskapet, som ble etablert i 1998, holdt tidligere til i egne lokaler vest i byen, men trengte sentralt beliggende lokaler med plass til flere ansatte, eget verksted og showroom. Adapt beholder de gamle kontorlokalene og bygger dem om til demonstrasjonslokaler.

– Vi har hatt en fantastisk vekst de siste årene og ønsket oss romsligere lokaler med mer sentral beliggenhet, sier Dahl. – Ettersom våre ansatte reiser mye både i Norge og utlandet, er det fint å komme nærmere Gardermoen. Sammen med nærheten til sentrum og tilgjengeligheten via vei og offentlig kommunikasjon var dette viktige årsaker til at vi valgte Bryn-Helsfyr.

Utstillingsvindu for styringssystem

Adapt lanserte sitt første egenutviklede styringssystem, Adapt HomeControl, sommeren 2006. Løsningen som er et kombinert styrings-, meldings- og informasjonssystem som gjør det enkelt å styre all elektronikk i et bygg fra et styringspanel, en PC, over internett eller på en Cisco IP-telefon. Nå lanserer selskapet ABC (Adapt Building Control), et spesialutviklet styringssystem for næringsbygg som er tilpasset behovene til eiendomsbesittere, gårdeiere og bedrifter.

Styringssystemet kontrolleres via styringspaneler med enkle og brukervennlige grensesnitt. Skjermbildet har lettfattelige symboler som viser status på systemets forskjellige komponenter som blant annet varme, energiforbruk, lys og sikkerhetssystemer. De aller fleste elektroniske og mekaniske installasjonene i et næringsbygg kan styres smartere, blant annet for å redusere energiforbruket. Noen eksempler er:

Lys, Varme, Ventilasjon, Varmtvannsberedere, Snøsmelteanlegg,
Innendørs og utendørs overvåkningskameraer med intern og ekstern videolagring
Nødanlegg, Adgangskontroll, Sikkerhet
Statusoversikt for dører og vinduer med varsling
Nivåstatus for tanker og beholdere med varsling
Utevanningsanlegg, Fontener og Basseng
AV-anlegg, Persienner, Markiser

– Bryn-Helsfyr er et spennende næringsområde med betydelig byggeaktivitet, rehabiliteringer og oppgraderinger av kontorbygg. Det betyr at vi kan vise oss frem i et område hvor en rekke eiendomsaktører er aktive. Med utbyggingen av Bjørvika og forskyvningen av sentrum østover, vil området bli stadig mer attraktivt. Vi selger et produkt som er en naturlig del av et moderne kontor og det er derfor viktig for oss å være synlig i området, sier Dahl.

Bryn-Helsfyr – næringsområde i rask utvikling

Utleier, BundeEiendom AS, kjøpte Grenseveien 82 på Bryn-Helsfyr av Jon Sivert Nielsen AS høsten 2006. Eiendommen, som er et moderne kontorbygg med 6000 kvm kontorer fordelt på fem etasjer, ligger sentralt plassert på Bryn-Helsfyr i Oslo.

– Vår filosofi å oppgradere bygget etter hvert som vi får inn nye spennende brukere, og Adapt passer godt inn som et selskap i positiv utvikling, sier Knut Bunde. – Grenseveien 82 er en trygg og langsiktig investering. Vi har noe ledig areal og ønsker å tiltrekke oss leietakere som søker god standard på sine lokaler.

BundeGruppen er en av 16 deltakere i Bryn-Helsfyr-prosjektet. Prosjektet har siden oppstarten i 2001 drevet aktiv og målrettet markedsføring og identitetsbygging av området. Prosjektet har gradvis utvidet deltakermassen, som foruten BundeGruppen nå består av NCC, Sparebank1 Gruppen, Entra Eiendom, HAS Investment, Pecunia Eiendomsselskap, NAF, Damsund Eiendom, Bryn Eiendom, SAAS Eiendom, Gasmann Eiendom, Jotne Eiendom, Sektor Eiendomspartner, Brødrene Jensen, Sigellen og Jahre Eiendom AS.

Kontaktperson Adapt Control Solutions AS

Willam R. Holm, VP Business Development
Adapt Control Solutions AS
Telefon: +47 23 37 60 00 / 92 28 27 71
E-post: wh@adaptcontrol.com
Web: www.adaptcontrol.com

For informasjon om Bryn-Helsfyr prosjektet, vennligst kontakt

Per Kristian Lundquist
Telefon: 90 19 90 16
E-post: lundquist@sandia.no

Mer om Bryn-Helsfyr på: www.bryn-helsfyr.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email