800 km fiberoptisk sjøkabel fra Rognan til Canada
Gå tilbake

800 km fiberoptisk sjøkabel fra Rognan til Canada

16. mai 2007

Oslo, 16. mai, 2007 – Nexans har blitt til delt en kontrakt av det kanadiske selskapet IT International Telecom Inc for levering av ca 800 km fiberoptisk sjøkabel. Kabelen ble levert på rekordtid allerede i april, kun tre og en halv måned etter bestilling.

Kontrakten er et resultat av nesten ett års samarbeid og nitid planlegging mellom Nexans og IT International Telecom. Det nøyaktige forarbeidet gjorde det mulig å levere de fiberoptiske kablene fra Nexans’ fabrikk på Rognan allerede i april 2007. Å klare å levere 800 km sjøkabel på bare tre og en halv måned er ny rekord og viser hvor fleksibel Nexans-fabrikken på Rognan er.

Kabelen skal gå til et prosjekt som skal forbedre bredbåndstilgangen i Canada. Selve prosjektet er drevet fram av et løfte om å bringe nye bredbåndstjenester til 68 skoler og 103 kommuner i distriktene i det østlige Canada.

– Kontrakten viser nok en gang Nexans’ konkurranseevne innen fiberoptisk sjøkabel. Vi har en referanseliste på over 16 000 km installert fiberoptisk sjøkabel over hele verden. Via tidligere prosjekter har Nexans også allerede levert kabler til IT International Telecom sine systemer i Canada og det er flere muligheter for begge selskaper helt fra Canada og ned til Karibia. Vi ønsker selvfølgelig å forfølge disse prosjektene for å sikre oss flere kontrakter i regionen, men akkurat nå er vi svært fornøyde med å ha blitt valgt av IT Interntional Telecom til dette prosjektet, sier Gordon Thursfield, Nexans’ Executive Vice-President for Nord-Amerika.

Tekniske detaljer
Den fiberoptiske sjøkabelen til dette prosjektet ble produsert av Nexans i seks lengder. Den lengste, på hele 187 km, til forbindelsen mellom New Victoria og Rose Blanche. Hver del består av den samme kjernen med 24 fiber i et stålrør dekket av polyetylen. Lengdene har tre ulike typer armeringer avhengig av hvor de skal installeres. Det vil ikke kreve noen fabrikkskjøter mellom de ulike typer armeringer, fordi hele 22 overganger ble gjort i fabrikken under armeringsprosessen.

Kabelen skal installeres på maks 570 meters dyp av IT International Telecom sitt eget kabelskip, C/S Intrepid.

Din kontakt
Révillon Céline
Communication
Telefon + 33 1 56 69 84 12
celine.revillon@nexans.com

Michel Gédéon
Investor Relations
Telefon +33 (0)1 56 69 85 31
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans
Nexans Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, verdens ledende kabelprodusent, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon. Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i mer enn 30 land, sysselsetter totalt 21 000 medarbeidere og hadde en omsetning på 7,5 milliarder euro i 2006. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.com.

Om Nexans Norway
Nexans Norway AS er den ledende leverandøren av kraft- og telekabler i Norge, og er blant verdens ledende innen høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Namsos, Langhus, Karmøy og i Halden. Selskapet har ca 1 000 ansatte og er organisert i tre divisjoner: Energi, Tele- og Installasjonskabel og Energinett.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email