30 år med Datametrix
Gå tilbake

30 år med Datametrix

15. februar 2012

Datametrix, med hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr, feirer at det er 30 år siden starten og etableringen som en ledende leverandør av løsninger knyttet til nettverk og kommunikasjon.

I forbindelse med jubileumet oppsummerer selskapet historien slik i en artikkel på sine web-sider:

Ideen startet egentlig litt før 1982, på 70-tallet i Sverige. En svensk kameratgjeng startet et eget firma som hovedsakelig drev med produksjon av bilskilt. Etterhvert ble guttene mer interessert i elektronikk, dermed endret også produktvalget seg. De tok kontakt med Morten Neeb i 1982, som på den tiden jobbet i firmaet Datasaab, og ønsket at Morten Neeb skulle stå i front når Datametrix skulle etableres med egne selvstendige avdelinger i både Sverige og Danmark.

Morten Neeb etablerte den norske avdelingen av Datametrix med seg selv som eneste ansatt. De første lokalene var i Brugata 1. Den første tiden var virksomheten fokusert på installasjon av «linjespioner», analysatorer som oppdaget feil og forstyrrelser på telefonlinjer. Etterhvert ble behovet til kundene utvidet og porteføljen ekspanderte.

Cisco på banen
Datametrix trenger en leverandør som henger med i utviklingen og velger i 1995 det ukjente selskapet Cisco, som på den tiden kun hadde en ansatt i Europa. Dette markere starten på IP-revolusjonen som Datametrix ble en del av.

Datametrix endrer struktur
I 1995 endrer også Datametrix litt retning, og skiller ut den delen som har med tjenesteleveranser av telefoni og internett. Morten Neeb tar over som administrerende direktør for det nye selskapet som får navnet Tele2. Svein Lerkerød overtar som administrerende direktør hos Datametrix

Datametrix ekspanderer
De første 10 årene av det nye Milleniumet er preget av ekspansjon og sammenslåinger. Vi fusjonerer med Smartnet, er en stund eid av Ignis og blir i 2008 kjøpt opp av Telenor. På samme tid etableres de ulike regionskontorene. Trondheim er eldst, og blir etablert i 2002 og Ålesund er yngst og etableres i 2010. Mellom der etableres Tromsø, Bergen, Stavanger og Drammen.

Veien videre
Idag teller vi over 230 ansatte og nye ansattes hele tiden. Vi er en bedrift i vekst og befester stadig vår posisjon som ledende leverandør og en kompetansebedrift på våre felt, både med nye prosjekter og tunge sertifiseringer. Men vi hadde ikke vært der vi er idag, hadde det ikke vært for våre gode og trofaste kunder. Og at vi hele tiden har klart å etablere nye kunderelasjoner.

Vi ønsker derfor å takke alle våre kunder for et fantastisk samarbeid i 30 år, og gleder oss til de neste 30!

 

Personbildet: Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix (Foto: Datametrix)

Kilde: www.datametrix.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email