100-årsjubilant på Bryn-Helsfyr!
Gå tilbake

100-årsjubilant på Bryn-Helsfyr!

19. november 2015

Nexans Norway, som i en årrekke har hatt hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, har fylt 100 år. Idag er selskapet en verdensledende kabelprodusent med ca 1500 ansatte og solid forankring i det norske lokalsamfunnet.

For hundre år siden, 19. november 1915, ble det avholdt et konstitueringsmøte på Grand Hotel i Oslo. Det ble starten på Skandinaviske Kabel og Gummifabriker, senere Standard Telefon og Kabelfabrik (STK), Alcatel STK og det som i dag er Nexans Norway.

Det var hjemmemarkedet som gjaldt da selskapet ble etablert for 100 år siden, men i dag ligger norskproduserte kabler i nær 100 land, og mellom 60 – 70 % av omsetningen kommer fra eksport. For visste du at de har lagt varmekabler i 350 år gamle tempelbygg i Kina, og sørget for effektiv smelting av is i takrenner og nedløp i Kreml, oppvarming av leiligheter i Mongolia og isfrie truckstier i Pennsylvania?

– Det er utrolig flott å se industribedrifter som har vart i mange, mange år i Norge. Jeg er veldig glad for at vi har en oppegående og dyktig bedrift i Nexans i Norge og jeg ønsker dere lykke til også i de neste 100 årene, sa statsminister Erna Solberg tidligere i år da hun besøkte en av Nexans’ fabrikk på Langhus.

Selskapet, som i dag har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, er altså en av verdens ledende kabelprodusenter med om lag 1500 ansatte og solid forankring i det norske lokalsamfunnet.

Se bilder og video på Nexans jubileumssider.

(Bilder: Nexans)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
nexans_kontorbygg nexans_kontorbygg nexans_100_solberg_2 nexans_100_solberg_2